5 Juni 2018 – Lionel the Hutong Weasel ★

Har faktiskt EN gång sett den mytiska Gula Råttvargen (huang shu lang 黄鼠狼). Den satt på muren ovanpå dörren till innergården en sen kväll när jag kom hem. Den ilade snabbt iväg men det verkar som dom allra flesta aldrig sett den över huvud taget.
Nåväl, vi har iaf Lionel😀 Han ilar inte så mycket pga taskiga bakben men bor i det lilla blå huset på taket med en Isländare och hans fru. Dom räddade Lionel, som var en vild takkatt i hutongen, när han hade blivit skadad och kunde ha dött. Hans bakben blev aldrig helt bra så han skulle aldrig klarat sig bland dom vilda katterna, så han blev kvar hos Isländaren.


Lionel är en ytterst vänlig katt och besöker alla som råkar ha dörren öppen en stund:) Man ska helst inte mata honom för han har ju mat hemma så det räcker och allehanda snacks bara stökar till allt, men folk kan tydligen inte låta bli. Jag brukar bjuda på vatten. En drink är aldrig fel:) Han brukar inspektera huset och ta en liten tupplur på kökssoffan och sen drar han vidare.
Fönstret till det blå huset är alltid öppen så han får komma och gå som han vill. Paret har en till katt sen innan Lionel men den verkar nöjd med att hålla sig hemma. På sin höjd kan man se den ute på terassen en stund.


Och en av grannskapets hundar….

WIESEL STUFF


黄鼠狼给鸡拜年 huáng shǔ láng gěi jī bài nián
“The weasel wishes the hen happy new year”
(real) Hutong weasels @ other wildlife @ the Beijinger


» Wiesel hunt photo contest @ Bespoke 2013 xD