28 April 2018 – Porträttfoto i hutongen och Yanggedans vid Deshengmen (‘Moraliska segerns port’) ★

Grannen frågade ifall jag kunde ta några bilder för hans Linkedin profil så visst. En liten snabb plåtning här utanför i gränden men det funkade nog rätt bra. Hans flickvän var med och gjorde en bra fotoassistent:) Grannarnas ungar & husdjur råkade också fastna på bild. Träffade Yasmin på kvällen för lite nudlar och en repa till torget bakom Deshengmen. I vanlig ordning var det dans och karaoke på programmet. Vi gjorde en del riktigt fina översättningar till dom vemodiga Kinesiska sångerna. Alla verkade handla om någons mamma?

Nästan varje kväll samlas en massa folk för att dansa Yangge (över 1000 år gammal dans från Kinesiska landsbygden med lite variationer beroende på  vilken del av landet den specifika versionen kommer ifrån) på samma ställe. Band som spelar trummor och div blåsinstrument  (bla den urgamla Sheng) och en varierande mängd med dansare.
Helt gratis nöje i stan:) Belysningen är (som vanligt i Beijing) väldigt begränsat.
Nu bor jag väldigt nära Deshengmen så det är lätt att bara släntra över och hänga där ett tag men ifall man är i stan och vill kolla på lite lokal folknöje så är det värt att ta sig dit. Som sagt, dom är där så gott som varje kväll.

» FLER BILDER / MORE PICTURES ★
Yangge (or yangger, for you Beijingers) at Deshengmen
Yangge Dance

 

 

 

 

 

Filmsnutt från ett tidigare tillfälle och tidigare på kvällen. Karaoken börjar redan på eftermiddan men dansarna börjar först när det börjar skymma. Lite av det i slutet av klippet.