Sista dagen av Duan Wu 端午节 (Dragon Boat Festival) och tillika ledighet för alla mellan 28-30 maj. Var uppe och ute redan efter 5,  gick ett par timmar i regnet, kollade på lånecykelkaoset och lite eventaffischer. Och sånt.

 

Skitskönt ute och eftersom alla var lediga så var det knappt nån ute. Förutom vår tappra sopgubbe som aldrig verkar vara ledig:/ Hade planerat lite att dra till Olympiaparken senare för att se drakbåtsrejset men istället tog vi alla (2/3 av oss väldigt bakfulla)en promenad till Beihaiparken och hängde där ett tag. S & J sov under ett träd och jag åt glass. Ordning på saker.
Beijing är ändå inte bästa stället för båtgrejen, utan man skulle åka iväg till södra Kina där den är en stor event.

Beijingborna är nog supernöjda med dom lediga dagarna i vilket fall. Det fanns inte heller några tider att hitta nånstans (“allt här börjar 10 oavsett” sa Sanna) så orkade inte chansa.

 

  Chinese: 端午节[duān wǔ jié]
  Date: 5th day of 5th lunar month
  History: more than 2,000 years
  Traditions: eating Zongzi (sticky rice dumplings), dragon boat race

Annars en bra dag trots att det blev infernaliskt varmt när vi skulle gå hem, kaffestället vi skulle gå till hade stängt och jag knixade till ryggen av nån anledning så fick sitta i parken ett tag tills jag hade styrt den rätt igen. Fick sällskap av ett gäng med Kineser som passade på att ta en miljon bilder med mig. Han med stativen påminnde mig om Jerry Lewis när han spelade Kines i nån film:)) Men dom var alla roliga och dom gav mig en kommuniströd scarf som jag hade sett på en massa folk under helgen. Sen vart ju ryggen bra också så allt var prima.

 

Lite film på det och sen vart man pigg nog för att åka iväg och äntligen fixa en telefon till mig. En SG Note II för en femhunka kändes som ett rätt ok köp. Bara att styra upp ett telefonkort också. Och ev flasha om den för den är superkinesisk så jag känner inte igen nått på den. Vi letade efter en beggad skärm men det var det värre med så en hyggligt billig från nätshopen fick det bli. Superservice här!! När man beställer nått så körs den hem dan efter utan avgift. Så nu har jag en 23 tums view sonic för väldigt rimlig penning och livet börjar bli lite mer organiserat.

(ENG) https://www.travelchinaguide.com/essential/holidays/dragon-boat.htm
(SUOMEXI) https://fi.wikipedia.org/wiki/Lohik%C3%A4%C3%A4rmeveneiden_juhla

» FLER BILDER / SOME MORE PICS