Nytt ställe – Tieyingbi hutong (铁影壁胡同) och Soon Ching Ling´s hus

Först var det meningen att jag skulle bo i ett litet rum nära S & J men den försvann nånstans. Sen fanns det lite options att flytta runt lite i div ställen som råkade vara lediga hos deras hyresvärd. Sen gick tiden och jag blev kvar i deras hus tills dom själva åkte till Sverige/Finland för några veckor och då skulle jag ändå bott i deras hus med hundar & kanin. Har funkat bra förutom att allt eftersom Beijing börjar mer och mer likna en svettbastu så har loftet jag bott i hakat på trenden och hållit temperaturen stabilt i toppen av den röda delen på termometern xD
Och det var nog dags att ge mitt folk lite privatliv.

Nya stället är inte så värst långt borta från deras, nära till sjön och allehanda najs ställen, stoooor takterass med plommonträd för morgonkaffet. Det byggs om här i hutongen just nu så det finns en del crap på terassen men inte så det stör så värst. Najs på kvällen också. Då brukar huskatten komma fram och hålla sällskap. Katten tillhör stället, alla och ingen:)) Men flera här ser efter den och ger mat och så men den bor inte hos nån. Bortsett från att den har nån gång seriöst skadat bakbenen och har problem med dom, så är den vänlig, ren och välmående:)

Ibland tar jag mitt kaffe och drar till sjön. Tar bara ett par minuter men den är bäst när man e riktigt tidig (dvs innan grannens tupp vaknar typ 7ish, helst tidigare. Då är det bara fiskegubbarna där och det är så lugnt och trevligt. Luften är väldigt skön också supertidigt på morgonen men det blir hett väldigt fort. Allehanda promenerare kommer redan vid 8 snåret) Matställen finns det gott om här med som överallt i den här stan, och det finns en del helt annan typ av matställen än vad som fanns omkring Chao Dou. Har börjat beta av dom, men än så länge inte vågat mig in på dom konstigaste:)) Men ska. Sen.

Har bara haft med mobilen (eller inget alls:/) oftast när jag gått runt här så får fylla på med fler bilder sen när jag har några. Ska nog ta en fotopromenad snart, men det finns lite på Insta. Iaf så fina parken och huset där tillhörde Soon Ching Lin. En awesome kvinna som åstadkom en hel del under sin livsstid.

Har en del bilder från utställningen om hennes liv. Ska samla ihop lite sen men det finns basics om henne att läsa på Wiki. Den som är intresserad kan alltig googla fram grejer.
En kortis från Wiki: “Soong Ching-ling, ofta kallad Madame Sun Yat-Sen, född 27 januari 1893 i Shanghai, död 29 maj 1981 i Peking, var en kinesisk politiker (senare kommunistisk politiker), en av de tre Soongsystrarna vid sidan av Soong May-ling och Soong Ai-ling, som tillsammans med sina män tillhörde de mest inflytelserika personerna i kinesisk politik under 1900-talets första hälft. Hon var vice ordförande (vice president) för Folkrepubliken Kina 1968-72 och hederspresident 1981. Hon var gift med Sun Yat-sen.”

(Svenska) https://sv.wikipedia.org/wiki/Soong_Ching-ling
(English)https://en.wikipedia.org/wiki/Soong_Ching-ling
Alittle bit about the hood: http://www.womenofchina.com.cn/html/life/street/9469-1.htm

» FLER BILDER / MORE PICS