12 September 2017 – Ute i förorten / Tian Yi’s grav 田义墓

Allt åkande och letande bara för att upptäcka att det var stängt. Mycket under ombyggnad här den här sommaren och inte mycket info att hitta. Så man får bara chansa. Det tog ett tag att åka ut till det här stället så det var lite surt, men det fanns nånslags vaktdam där som släppte in mig så jag kunde se lite åtminstone. Inte riktigt samma sak när man inte kunde se helheten och även museet var stängt. Eunuckmuseum!! Det enda i världen!
Alla bilder tagna med mobilen. Får duga:))

Bra dag annars ute i förorten. Hittade ett trevligt ställe att äta lunch och fick lite smakprov på div rätter av dom som jobbade där. Lunchtid här är som värst mellan 12 och 14, då är alla ställen proppfulla med folk. Efter 14 är det oftast rätt tomt och då har personalen sin matrast. Förutom det jag beställde så fick jag lite soppa (nånslags klar grönsakssoppa. Kände igen tomat men resten har jag ingen aning om. Sen fick jag en liten portion av supergoda kalla nudlar. Så åt alldeles för mycket, Men hade trevligt med tanterna när vi försökte reda ut saker och ting:)
Efter lunchen fastnade jag en timme eller så vid en liten butik där jag hittade iskaffe. Likaså trevlig folk som gärna höll mig sällskap ett tag. Så hade rätt skoj i Moshikou/Pingguoyuan fast originalplanen sket sig till största delen.

» FLER BILDER / MORE PICS

Om Tian Yi:
» https://www.atlasobscura.com/places/tian-yi-s-tomb
»WIKI (taskig Google översättning till Svenska:)))
»English WIKI
» The World’s Only Eunuch Museum
» http://english.visitbeijing.com.cn/a1/a-XCC8FKCE93986FFDA663F0