25 september 2017 – Taoranting Gongyuan

Snott (och översatt från lite varstans): Parken innehåller 36 karaktäristiska historiska och kulturella paviljonger, inklusive 10 paviljonger, replikas byggda de senaste åren, från Kinas berömda paviljonger på 9 platser i 6 provinser. Runt Taoran paviljongen finns några gamla tempel och paviljonger såsom Longshu Temple i nordväst om Taoran Pavilion, Black Dragon Pool, Longwang Pavilion och Na Tcha Temple.

Cibei’an (Temple of Mercy) är det viktigaste gamla byggnadskomplexet i Taoranting Park. Det byggdes i Yuan-dynastin med en historia på mer än 700 år. Hall of Avalokitesvara Buddha, Zhunti Hall, Wenchang Pavilion och Taoranting (Joyous Pavilion) är en del av detta med en total yta på 2700 kvadratmeter. Det hade blivit officerarnas och intellektuella kändisars favoritplats för att träffas sedan Qing-dynastin och det skrevs många dikter om platsen. I modern tid, särskilt efter den Fjärde maj-rörelsen, blev den gradvis platsen för revolutionen. Många kända revolutionärer hade aktiviteter här såsom ordförande Mao, premiärminister Zhou Enlai och Li Daozhao, som gjorde Taoranting till en viktig revolutionär plats i Peking. Efter renoveringen utvecklades den till en park 1952 och renoverades igen 1978.

Hann bara en liten del av parken innan jag blev fast i en 2 timmars diskussion med en kvinna som var född i Beijing men nu bodde i Australien. Random Kineser hakade på och vi blev kvar på samma ställe tills vi började bli trötta:)) Ljuset hade börjat försvinna också så tog bara en liten vända till och åkte hem. Massor med intressant kvar där så blir ett till besök snarast. Vilket påminner mig att jag ffortfarande inte sett hela Jingshan park fast jag har varit där flera gånger:/

https://www.travelchinaguide.com/attraction/beijing/taoran.htm

» FLER BILDER / MORE PICS