7 Augusti 2017 – Ditan (Jordens tempel) ★

Det finns några offertempel/altar i Beijing. Dom fyra viktigaste är Himlens tempel (Tiantan), Jordens Tempel (Ditan), Månens tempel (Månens altare (Yuetan) och Solens tempel (Solens altare) (Ritan).
Har nog besökt dom alla tidigare men parkerna är fina och ska nog beta av dom igen. Sen finns det ett par till altare jag nte besökt alls ännu, som den för sidenmask gudinnan:) Överheta dagar är perfekta för att hänga i parker plus att parkerna spelar en stor roll i Beijingbornas liv så det blir mycket parkhäng här oavsett:))

Iaf så var jag  först hos dottern en vända och sen tog jag bussen till Ditan. Var där lagom till att motionsfolket började komma så alla byggen och museerna var stängda. Så var också portarna till altaret i mitten. Får ta dom nån annan gång. Det byggs runtomkring parken så den vägen jag tänkte gå till gaten var stängd. En av byggubbarna visade mig en genväg dock, rakt igenom stängslet ba. Så sparde en massa tid när jag inte behövde gå runt.
Aldrig varit på den enorma 24hr  Kantones/Sichuan/Beijing restaurangen Jin Ding Xuan 金鼎轩酒楼 strax utanför parken, men den verkar vara oändligt populär:)

 By Subway:
Take Subway Line 2 or Subway Line 5 Yonghegong (Yonghe Lamasery) Station and get out from Exit A. Then you can see the south gate of Ditan Park

»BILDER FRÅN DITAN / MORE PICS

SVENSKA (??) » Travel China Guide – taskigt översatt av Google
ENGLISH https://www.travelchinaguide.com/attraction/beijing/altar-earth.htm
ENGLISH » Ditan park @ China report
http://www.jindingxuan.com