1 Maj 2018 – Ritan Park

Ett tag sen jag var i Ritan Park ( även kallad Solens tempel) och stannade inte så himla länge nu heller. En av dom finaste parkerna i Beijing och som bäst tidigt på morgonen. Som dom flesta parkerna i stan:)

“Altaren byggdes år 1530 under den sena Mingdynastin för användning i rituellt offer till solen av kejsaren i Kina. Solens ursprungliga soltera var en rektangulär vitstendosa täckt med röd glasyr och 4 trappor (nord, öst, syd och väst) med 9 steg som mäter 18,3 meter bredd och längd och 7 fot i höjd. Templet hade förstörts och återställts för att återupptas i allmänhet 1556.
När de kom in i lokalerna skulle kejsarna passera genom den himmelske västra porten och längs det heliga vägen som ledde till solterrassen.
Templet övergavs 1911. Parken döptes till Ritan (eller Ri Tan) Park 1949 och öppnades 1951. På 1970-talet blev Ritan Park en del av stadsdelens ambassaddistrikt. På 1980-talet restaurerades och expanderade parken söderut med Quchi Shengchun-trädgården (eller Yuxin-trädgården) och solens väggmontering installerades i parken för att fira Deng Xiaops öppningspolitik och slutet på maoistiska politiken.
Under sommar OS 2008 valdes den som en av de tre protestzonerna.”

» FLER BILDER / MORE PICS