Fotomorgon med Du Xuyeao

Du Xuyeao, min kompis och ägare av den mest magiska vintagebutiken i stan. Jag har definitivt inte samlat på folk att hänga med här men man hittar alltid sitt:) Träffade honom första gången för ett par år sen och hans engelska har iaf blivit betydligt bättre sen dess. Vilket gör saker och ting betydligt enklare. Som att ogilla varandras specifika smak när det kommer till metalband xD
Han är nog betydligt mer för melodic death och powermetal än jag. Men det finns tillräckligt att enas om. Bathory & Motorhead kommer man långt med. Och vi är båda lika förtjusta i faktumet att Kinesiska regeringen ogillar Justin BIeber och förbjöd honom att komma hit. Han har gjort en hel del fantastiska tavlor med olika tekniker och tar inte så pinkiga foton heller med sin lagom gamla kamera. En bra typ helt enkelt:)

Vi har pratat rätt länge om att göra en plåtning och bestämt att vi ska men det har liksom bara inte hänt föräns nu. Var förbi lite snabbt kvällen innan när jag hade varit i min kaffebutik (precis bakom hörnet) och vi bestämde oss att plåta morgonen därpå vid 10. Jag var i tid, han försov sig men bjöd på kaffe o frulle så inga problem:))
Kläder o sånt han säljer är säkert coola dom med men det jag gillar mest där är hans samlingar av antika smycken (mest från Navajo) och hundratals med div blandat smått och gott. Som ett par äkta kapala´s (typ en dryckesskål gjord av människo- eller apskalle, snyggt dekorerad med bla massvis med silver. Skallen i det här fallet är från en Tibetansk lama som levde ett bra tag sen. Apans ursprung okänd men apsnyggt dekorerat den med). Det finns även ett tjusigt krympt huvud, en hel del gamla masker mest från Asien och Afrika, med gamla smycken, buddhist prylar bla från Tibet och massor massor med annat.

Varje gång hittar man nya saker man inte sett för dom är koncentrerade till bakre delen av butiken och hans privata space som man inte ser alls från butikssidan. En del intressant finns i glasskåpet inne i butiken och skitmycket hänger från taket. Oändlig delvis rätt creepy nöje:))
Det roliga är att det gamla antika svindyra (ofta inte ens till salu) blandas hejvilt med replikas och annat så lite svårt att avgöra vad som är vad.

Dom dyrbaraste i smycken samt en elegant samling av bälten (METAL!!!!) och dyl är alla bakom lås och glas på hans privata sida.

Du X. själv är en infödd Beijinger, startade sitt business när han var 17, haft nuvarande butiken i 7 år, gjort precis allt själv, har väldigt lite tid för nått annat och klagar på att dom Kinesiska tjejerna tycker han är för konstig så det är inte det lättaste att hitta en matchande flickvän:) Släkten börjar trycka på säger han, men annars verkar han inte ta det så hårt haha:D Och antar att en vacker dag så träffar han någon som uppskattar hans konstigheter.

Det finns nog ingen sida för folk utanför Kina vilket är synd med tanke på alla turister som åker till Beijing. Kanske nån dag.
Iaf så finns butiken på Gulou Dongdajie nånstans mellan Nanluoguxian och Bell & Drum Tower. Inte speciellt svår att hitta rätt.

» BILDER FRÅN SHOPEN
» BILDER PÅ DU

ENGLISH http://www.ancient-origins.net/ancient-places-asia/practices-and-rituals-tibetan-kapala-skull-caps-00945
SVENSKA http://natgeo.se/folk-och-kultur/lokala-seder/sa-krymper-du-ett-huvud