Ming Dynasty City Wall Relics Park (北京明城墙遗址公园)

“Ming City Wall Relics Park (Běijīng Míng Chéngqiáng Yízhǐ Gōngyuán) är en park över den bäst bevarade delen av Pekings stadsmur från Mingdynastin (1368–1644).Mingdynastins stadsmurspark finns 3 km öster om Himmelska fridens torg precis söder om Pekings järnvägsstation vid östra Andra ringvägen söder om Chang’anavenyn.1 540 meter av Mingdynastins stadsmur som ursprungligen uppfördes 1419 är renoverad. Den renoverade sektionen var tidigare del i södra stadsmuren till den inre staden.”

Sprang på denna park av en slump när jag började gå lite random från järnvägsstationen. Rätt coolt med utställningen om gamla stadsmuren och alla tornen som fanns. Några finns fortfarande men dom flesta är borta. Också ett av dom rätt många ställena i Beijing där man ser hur man byggde träbyggnader förr i världen. Jävligt imponerande! Och snyggt!!:))

» FLER BILDER / THE GALLERY
https://www.travelchinaguide.com/attraction/beijing/ming-city-wall.htm

onsdag den 9 augusti 2017, 12:00 — 18:00
30 / 29 °C
Partly sunny.
Humidity:60%
Barometer:996 mbar
SW Wind:1.389 m/s
AQI 84