20 April 2018 – Yuyantan Park (Jade Lake Park) ★

Wiki/Googleöversättning:Yuyuantansjön skapades först under Qing-dynastin när Qianlong-kejsaren var linjalen. År 1773 introducerades fjädrar från Fragrant Hills i det låga landet och skötas för att vara en sjö. Vid sidan av sjön byggde Qianlong Emperor ett kejserligt palats för korta vistelser. I senare delen av Qing-dynastin övergavs palatset gradvis, och sjön torkades också nästan upp. 1960 införde Peking-regeringen vatten från Yongding River till sjön och gjorde det återupplivat. Yuyuantan blev en stadspark i Peking. På 1990-talet byggdes resten av parken, och körsbärsträden planterades i stor utsträckning i parken. Nu är Yuyuantan Park en välkänd plats att hålla sakura festival i Kina.

En sista minuten till parken med 3000 körsbärsträd. Började se väldigt utgånget ut men fortfarande tillräckligt för att dra folk med selfiesticks;))
Rimligt gott kaffe hittade jag och Mr. Cao, en konstnär till fikägare. Han bjöd på en kaka:D

» FLER BILDER / MORE PICS 

https://www.travelchinaguide.com/attraction/beijing/yuyuantan-park.htm


Mr. Chang Cao, owner of the coffee shop/ art gallery in Yuyuantan Park:))