Vi var sena så tog bara först bästa båt så hamnade i en motorbåt (en tyst sådan visserligen) med en sur kille som körde. Fast det gjorde inte så mycket. Hann med lite pics innan ljuset började försvinna, det kostade bara en tia och det är inte långt dit så man kan ta en lite tidigare repa närsom helst.

Från http://www.ebeijing.gov.cn/ Via Google translator :D. Lätt trimmat. :

Zizhuyuan Park är en av de sju största parkerna i Peking. Det är belägen på den södra änden av Baishiqiao Road, med sin östra port tvärs över gatan från Capital Gymnasium.

Parken har tre sjöar som täcker 11 av parkens är 14 hektar. Fem broar ansluter sjöar, öar och berg till ett integrerat område. På öarna och stranden har blommande buskar, träd och blommor planterats med en generös hand. norr om sjöarna flyter den berömda Changhe floden långsamt förbi.

Ett tempel, känd under Mingdynastin som Långt Liv (Wanshousi) stod ursprungligen nordväst om sjön. Här Qing härskarna byggde ett logipalats där de och deras följen kunde vila när de var på väg till Sommarpalatset eller Jade Spring Mountain på Changhe River. Numera allt som återstår av det ursprungliga templet är två sten pelare och spår av två båtkajer på stranden av floden.

» FLERA BILDER / MORE PICS

ENG http://www.ebeijing.gov.cn/feature_2/BeijingParks/BeijingParksA_Z/t1177192.htm