Dagens hajk: Upp tidigt som aset. Husfolket lovade oss frukost redan vid 6 istället för 8 som vanligt ifall vi ville, men vi skippade det och drog ut på byn när solen höll på att gå upp. Gick runt och kollade på saker, tröffade lite roliga hundar vid den coola gaten vi såg kvällen innan. Youtiao & gröt frukost på ett litet ställe i byn och sen vidare till Dingling, den enda öppnade Ming graven.

Öppningen av denna i slutet av 50 talet var en total miss och resulterade i att dom kejserliga kropparna och sarkofagerna förstördes när man inte visste hur man skulle ta hand om dom.
I vilket fall så blev inga andra gravar öppnade men ett par av dom är restaurerade ovanpå jord och öppna för publik.
Vi tänkte besöka Zhaoling också efteråt men efter att ha gått en massa så stängdes stället precis när vi kom dit. Så vi gick en massa till och slutligen hyrde en kille att köra oss sista biten tillbaks till huset. Bra dag fast lite väl mycket promenerande vid stora vägar i tron att vi skulle hitta en genväg:)) Btw hela området är mest fruktträdodlingar. Snart kommer det att bli supergrönt och blommigt så vi planerar redan en återkomst. Bästa grillade fisken till middag på kvällen!:D


» Karta över Ming Shisanling
» Minggravarna WIKI / SVENSKA
» Thirteen Emperors Buried in Ming Tombs
» Ming Tombs

» FLER BILDER / MORE PICS