24 januari 2018 – Hus & gröt! ★

Dvs Hollys hus som hon har för uthyrning. Trevliga hus i hutongerna:) Ett av dom skulle bli tom och den andra skulle folk flytta in nu snart. liten kastrull hängde med från ett av husen. Och ett svart ägg med elsladd som Holly tog hem och skulle lista ut. (Det visade sig att ägget var en Air fryer. Svingoda kycklingvingar levererat till dörren följande morgon xD) Idag grötfestival i Beijing (Kina?) så ALLA skulle äta gröt! Så vi gjorde ju det vi med på 嘉和一品 Porridge Jiahe.

LABA gröt: nedräkning till vårfest

“Det är ett sätt att fira Laba Festival, eller Laba Risgröt Festival, en av de traditionella kinesiska festivalerna på den åttonde dagen av den 12: e månaden av månkalendern. (I år den 24 Jan)
Enligt den buddhistiska tron ​​att Sakyamuni blev Buddha för tusentals år sedan, och därför följer buddhistiska tempel den här festivalen. “La”, en kinesisk karaktär, är nära associerad med att erbjuda offer till gudar eller förfäder, medan “Ba” betyder åtta (antal). Det är vanligt att den här dagen äter en speciell gröt som är gjord på minst åtta ingredienser. Med ris som huvudingrediens kan denna gröt innehålla ingredienser som bondbönor, röda bönor, mungbönor, röda dadlar, jordnötter osv, både goda och näringsrika.
Denna tradition att göra Laba gröt kan spåras tillbaka till Songdynastin (960-1279) och hedrar betydelsen av flitighet och sparsamhet.”

» Bilder

» Getting cozy with a bowl of porridge / chinadaily.com.cn

» Laba Festival