20 Augusti 2017 – Jujuberries på taket ★

Min bästa kaffeplats på gården har frukt just nu. Hollys kompisar klapprar runt på taket och i trappor i högklackat och med påsar och korgar, men det finns hur mycket som helst kvar.
Jag trodde länge att det skulle bli plommon men sen när man smakade så var det inte alls samma smak:/ Kinesiska röda dadlar aka Jujuberries ska man tydligen torka i första hand. Dom är rätt snacksiga och goda och helt galet nyttiga. Fast tvivlar på att våra lokalt odlade i hutongen är dom bästa att äta. Iaf inte i mängder. Centrala Beijing har nog inte dom bästa odlingsmarkerna kan tänkas:D


Ändå odlar man ätbart precis överallt. Grannens squash/pumpaliknande nånting klättrar upp i våra elledningar och gör jättefrukter Allan. Hon borde nog skörda ner dom innan det blir kortslutning. Överallt växer purjo i byttor och blomlådor längs gränder och trottoarer och den finaste purjoodlingen såg jag i triangeln som blev nedanför en motorvägsbro mellan två flerfiliga vägar. Kan bara gissa blyhalten i dom purjona men dom växte fint där dom var:)) Kolonilotter Beijingstyle. Måste gilla entusiasmen iaf.
Annars så finns det supergod frukt och grönisar att köpa billigt överallt. Man får passa på när det är säsong på nånting, godare finns inte.

» BILDER / PICTURES

Health benefits of Chinese red dates
Red Dates: The Healthiest Fruit on Earth