NAMOC – National Art Museum Of China

Bra dag för ett besök på NAMOC. Inte så långt härifrån så fick en bra promenad på köpet. Hittade ett bageri/konditori på vägen och i vanlig ordning så vet man aldrig med brödet. Köpte nått som sen visade sig vara en sån typisk experimentell bulle med nån söt sörja i. Funkade med tomat på när man skrapade bort sörjan. Hittade en vattenkokare på supermarket så den kan jag pricka av från min lista nu. Lite behändigare att göra pressokaffe.

Biljetterna till konstmuseet kostar inget men biljett ska man ändå ha. Och man ska ha passet med sig vilket jag inte hade men det funkade med mina printade kopior som jag har alltid i plånkan. Allt var inte öppet just nu men skulle dit och se foton av Gao Fan och Niu Weiyu. Skitfina bilder från 40 till 80 tal. En del episka landskapsbilder och en del porträtt.
Nu var det bara en del som var öppet och man kom inte åt så mycket annat så ska tillbaks vid nått senare tillfälle och kolla på allt annat som finns där. Lite skulpturer hittade jag utanför på vägen till fiket. Bla en Dali. Fiket var svindyrt. Typ Stockholmspriser. Och dom dränkte min ost och skinkfralla i senap och ketchup:/ Kaffet var nog gott men aningens svagt. Fortfarande leds kaffeligan av Peking Youth hostel på Nanluoguxian. Dom har Illy´s och dom vet hur det ska göras.
En liten vända i den aslånga Huangchenggen Ruins Park.

» / blandade bilder med kamera & mobil /

http://www.namoc.org/en/
http://www.chinadaily.com.cn/culture/art/2017-06/07/content_29651127.htm