En eftermiddag på Naturhistoriska museet. Lyckades komma in samma dag men fattar grejen med reservationer i förväg. Verkar va oändligt poppis att gå på museum här i stan. Fullt med folk och en massa barn så efter ett par timmar började man nog känna sig rätt mör:/ Såg inte så mycket av resten men betade av det vi gick dit för att se, dvs dinosaurier och urtidsdjur. Skithäftigt faktiskt så vi lallade runt bland riktiga ben och plastdinosaurier (i jurassic park för barn-delen) av det hela. Det är en hel del som har grävts upp i Kina.

Vi ska nog ta en repa till paleozoologiska också nån dag. Den är nog tristare för skolklasser, dagisgrupper & dyl men vi kanske kan hitta en och annan intressant benknota att glo på:)) Vi var skittrötta när vi kom ut därifrån och krashade i en park ett tag innan vi tog en taxi hemåt.

» FLER BILDER / THE GALLERY

“The collections of Beijing Museum of Natural History include many extremely rare pieces, for example, the world-famous skull of Stegodon zdanskyi, 26-meter-long Mamenchisaurus jingyanensis, and the unique mummy fossil of dinosaurs in China.”

126, Tianqiao ST, Beijing,100050,PRC 9:00-17:00 Last entry to the Museum 16:30 6 days a week(Except Monday)
Admission is free. There is a charge for some temporary exhibitions.


» Beijing Museum of Natural History