1 oktober 2017 – Nationaldagen ★

Golden week aka höstlovsvecka för alla Kineser. Med Nationaldagen och höstfestivalen inkluderat så betyder det det massiva mängder med turister i stan. Många Beijingers har åkt iväg för att hälsa på släkten nån annanstans men kvar blir folk så det räcker och blir över. Nationaldagen borde man firat på Himmelska Fridens torg, men tänkte inte ens gå i närheten. Halva Kina var säkert där och i år var inget paradår (var 5:e en mindre och var 10:e en superstor) när man definitivt ska vara nånstans längs Chang´an avenyn som är en 6 filig monstergata tvärs igenom Himmelska Fridens torg. Hoppas jag kan vara här för nästa stora parad med precis allt!

Tog den lugnaste varianten och gick bara ner Di´anmennei Dajie som går från Gulou och ner förbi Shicachai, Jingshan, Förbjudna Staden och till just Himmelska Friden. Stannade på Jingshan för längre framåt började det se rätt tjockt ut. Hängde ett tag i parken och tog en promenad hemåt. Tog inte så våldsamt mycket bilder heller, har blivit rätt lat överhuvudtaget. Kul att kolla på allt folk men ogillar att fota dom när dom bara lever sina liv och gör sin grej. Det gäller speciellt i grannskapet. Har väldigt få bilder på grannarna från Chaodou och där jag bor nu. Men så får det va. Jag kommer ihåg dom oavsett:))

» FLER BILDER / MORE PICS