Buss från Dongzhimen ut till Huairou 5-6 mil från stan. Byte till en annan vid stora vägen och efter ett tag (en halvtimme elr så?) framme vid templet. Nästan.

En liten bit att gå också. 3 timmar allt som allt, men mest för att jag precis missade bussen i Huairou och fick vänta en timme på nästa:/ Jaja, ingen nöd på mig direkt. Fint väder och av och till sällskap:))
Demolerade knät när jag klättrade runt i området men fick bra tips på en olja som skulle göra det hela lindrigt och kortvarigt. Fixade så fort jag var hemma i stan (16RMB flaskan)  och smetade på lite redan samma kväll. Hjälpte prima faktiskt!! Rekommenderas!

Kunde lätt ha spenderat en dag till i området och var nere i byn för att boka ett rum på ett najs hostel som hade frukost och allting, men hade glömt passet hemma:(  Hade inte ens den printade kopian som annars alltid var i plonkan och duger för det mesta överallt. Så det blev ingen övernattning.  Får väl åka tillbaks nån gång för hann inte med allt. Skippade klättringen till dom högsta punkterna  för att man orkar bara hur mycket som helst på en dag. Så missade en del fantastiska vyer (man ser delar av muren däruppifrån!) och en massa annat.
Hursomhelst en bra dag ute på vischan.  Bussarna matchade bättre på vägen tillbaks också. Mycke folk men inga större väntetider.

Bra tips omkring Huairou är åtkomst till div delar av Muren:  Mutianyu Great Wall, Jiankou Great Wall, Huanghuacheng Great Wall, &  Xiangshuihu Great Wall.

https://www.travelchinaguide.com/attraction/beijing/hongluo-temple.htm
http://english.visitbeijing.com.cn/a1/a-XE39NL7A995D22FC2B850F