BEIJING 29 JUNI PT 2 – Zizhuyuan Gongyuan 紫竹院公园 (Black Bamboo Park)

Hade tänkt i flera dar att åka till den här parken. Dels att jag hade aldrig varit där och sen för att den var en av dom bättre lotusparkerna i stan. Det är fortfarande en liten bit kvar tills allt är i full blom, men nån gång i mitten av juli börjar lotusfestivalen som sen ska pågå i ett par månader beroende på. Det kommer att bli skitmycket folk konstant antar jag, så man skulle passa på nu snart och ta en hel dag i parken och hyra in sig på en båttur bland alla blommisar. Den grejen blir nog inte av ifall man måste köa en timme för att få en plats i båten:/
Överhuvudtaget så hann jag bara ta en snabbtitt på blommorna men det är en stor park och det finns en massa olika bambusorter som också växer där, som bla den svarta/lila bambun.
Så det blir ett längre besök framöver:)

« FLER BILDER / MORE PICS
http://www.ebeijing.gov.cn/feature_2/BeijingParks/BeijingParksA_Z/t1177192.htm